El lector escriu

Una opció pedagògica

El Tribunal Constitucional feia públic el text de la sentència, anunciada el 10 d’abril, sobre els col·legis d’educació diferenciada. La sentència desestimava el recurs presentat pel grup parlamentari socialista del Congrés dels Diputats contra aquest i altres punts de la Lomqe (llei orgànica 8/2013, per a la millora de la qualitat educativa).

Una opció pedagògica. L’educació diferenciada és un “sistema merament instrumental i de caràcter pedagògic, fonamentat en la idea d’optimitzar les potencialitats pròpies de cada un dels sexes”. El recurs dels diputats socialistes atribuïa a aquesta opció pedagògica una intenció d’aplicar certa ideologia que no reconeix la igualtat de dones i homes; però, diu el TC, la llei “exclou de principi que la implantació del model pugui respondre a un altre tipus de motivacions alienes a les educatives”. L’escola diferenciada és tan constitucional com la mixta.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia