El lector escriu

Felicitacions a Isabel-Clara Simó

Voldria felicitar Isabel-Clara Simó per la seva columna Keep calm de dimarts passat, 30 d’octubre, amb títol: “Carles Fontserè”. Em va fer reviure els meus anys d’infància a Mèxic.

Ens explica na Isabel-Clara la gran amistat entre Fontserè i Cantinflas, reconeguda, com ens diu, gràcies a un gran documental d’Albert Abril amb títol Art i rebel·lia. La infància dels nens mexicans es podria definir (i perdoneu-me l’atreviment lingüístic) com a “Cantiinflància”. Avui, voldria reivindicar una pel·lícula de Cantinflas de títol El maestro. El protagonista, evidentment, és un mestre protagonitzat per Cantinflas. El mestre decideix portar els seus alumnes d’excursió. El mocador distintiu que porta al coll Cantinflas, per anar d’excursió, són sense cap dubte les quatre barres de la bandera catalana. Un petit gran homenatge als mestres catalans que van aportar a les escoles mexicanes l’afició per l’excursionisme. També cita na Isabel-Clara, entre altres grans persones, un gran home, Jaume Miravitlles, conegut també com en Met. En Met va ser el millor amic del meu pare, Heleni Barjau.

Gràcies, Isabel-Clara Simó, i gràcies, Albert Abril, per fer-nos memòria dels que van haver de travessar el charco a causa de l’exili!

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia