El lector escriu

Gluten Free

Jo no soc celíaca però una de cada 100 persones ho és. Més de 74.000 persones a Catalunya ho són. I trobo que és una sort que organitzacions com l’Associació Celíacs de Catalunya fomentin i certifiquin que cada vegada més restaurants estiguin interessats a oferir plats sense gluten. I és que no és fàcil servir menjar apte per a celíacs: a més de controlar que la matèria primera no contingui gluten ni traces –no obligatòriament declarables segons la legislació actual–, han d’establir mètodes per evitar la contaminació creuada dels aliments, que pot produir-se quan es cuina en el mateix espai o amb els mateixos estris el menjar que conté gluten amb el que no. Molts restaurants no estan familiaritzats amb aquests mètodes preventius, per això, l’associació ofereix cursos de formació per incentivar-los a iniciar-s’hi i certificar-se. La celiaquia és una malaltia, no una moda, i em sento orgullosa de viure en un lloc on es promou que cada vegada hi hagi més oferta d’alternatives per a la gent que la té.

Castellar del Vallès (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia