El lector escriu

Quan s’instal·larà el MNAC al centre de la ciutat?

En el llibre de Josep Pla Primera volada (OC vol. 3), en les pàgines dedicades al cap i casal de Catalunya, el nostre gran prosista, conscient de l’endèmica marginació cultural de la nostra nació, escriu indignat: “El museu de Barcelona està per instal·lar –vull dir per instal·lar en un lloc cèntric, com a tot arreu es troben aquesta classe d’establiments. ¿On, com, quan s’instal·larà?”

Tot sembla indicar que el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), que incontestablement és el primer museu d’art figuratiu del nostre país –tot i que hi han introduït els gargots i esoterismes abstractes, ai!–, continuarà marginat –penjat– a la muntanya de Montjuïc, com un qualsevol i intranscendent museu de províncies. Mentre les institucions públiques no assumeixin la seva responsabilitat –aplicant el sentit comú i d’estat indispensable per fer realitat aquestes coses–, seguirem culturalment marginats, embadocats, feliços i enganyats.

París



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia