El lector escriu

Batxillerats europeus i reflexius

Enguany, la jornada acadèmica del Dia d’Europa que se celebra anualment al voltant del 9 de maig, festa oficial de la Unió Europea, ha arribat a la seva desena edició.

L’alumnat de 1r de batxillerat de quatre instituts de la demarcació de Girona es trobaran properament per a reflexionar i debatre sobre la temàtica escollida: “L’Europa de les revolucions” (filoara.cat/de19).

Des del maig del 2009 ja han experimentat aquest projecte innovador més de 1.400 estudiants. Suposa un moment de reflexió i d’aprofundiment: comunicacions d’alumnes, ponències d’experts, anàlisi d’audiovisuals (enguany Revolution, d’Andrew Marr, BBC), presentacions interactives en anglès, actuacions artístiques, etc.

Algunes temàtiques específiques que es treballen en la present edició són: la Revolució Gloriosa (1688), la Primavera dels Pobles (1848), la Revolució Russa (1917) o el Maig del 68, a més de considerar quina és l’eficàcia i el perill de qualsevol alteració sobtada de la convivència.

Mai sabrem l’abast de certes propostes educatives transversals, però aquesta jornada que –durant algunes setmanes– vincula alumnat de diferents centres per a entendre millor l’Europa dels nostres dies, ha mostrat consistentment la seva validesa.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia