El lector escriu

La Constitució que molts no han votat

Crec que la Constitució, que hi ha molta gent que fa servir com a abric, només resta votada pels ciutadans vius nascuts abans de l’any 1960. Això vol dir que els votants del 1978, els més joves ara tenen 59 anys; no es pot entendre tanta reticència a un canvi en el contingut d’aquesta carta que alguns en diuen “magna”. Quina responsabilitat es pot exigir a qui no l’ha votada; crec que estan sota l’imperatiu legal de l’autoritat, i suposant que aquest l’hagi votada, que cal suposar que per accedir al funcionariat d’algun ministeri o institució governamental, s’ha de passar pel jurament a la fidelitat d’aquest antic discriminador document, concebut i debatut sota el franquisme i que en manté l’alè. Després de quaranta anys de vigència d’aquesta Constitució, hem de reconèixer que ha fracassat en alguns punts, com per exemple el de l’habitatge digne a què té dret tot ciutadà d’aquest Estat espanyol; i no només no es compleix, sinó que es protegeixen els desnonaments i l’ocupació il·legal.

Esperem que el nou govern que s’ha de constituir d’aquí a pocs dies prioritzi aquest tema, sense oblidar-ne d’altres que també són importants i necessaris de solucionar, com la llibertat d’expressió i el dret a decidir, que no vol dir la llibertat d’insultar, ni el dret a discriminar.

Si som amics de tothom, la compra de material bèl·lic crec que no té cap sentit; és clar que les fàbriques d’aquest país han de poder vendre la producció, però jo em decantaria per invertir en altres productes menys ofensius i més profitosos per a tots, com el benestar i la dependència, que estan molt oblidats, i que no són els únics ciutadans amb deficiències d’atenció, que també són dintre de la més que discutible Constitució.

La Bisbal d’Empordà (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia