El lector escriu

Protegir el bé comú

Què es pot entendre com a bé comú? En una societat avançada es pot entendre com aquells valors, no només materials, amb què la ciutadania es pot sentir satisfeta. Habitatge, alimentació, serveis bàsics com ara aigua, electricitat i gas, ensenyament, sanitat, vestit, treball, cultura i oci, l’ecologia amb respecte pel territori, les llibertats i drets a escollir els representants polítics i sindicals, poden ser considerats com el bé comú.

En una societat que cada vegada és més individualista, no es pot entrar en una dinàmica perversa, com: jo primer i, per sobre de tot, el meu interès particular.

És en les condicions de marginació d’amplis col·lectius, en la diferència cada vegada més gran entre els més rics i els més pobres, quan acostumen a aparèixer els “salvadors de la pàtria” que pretenen tenir la solució als problemes del país, amb mesures que acostumen a ser molt de dretes o molt d’esquerres, amb els resultats dels quals tenim ingrata memòria. Hi ha la teoria que el mercat ho resol tot, però ja tenim prou experiència per saber que el que fa és especular amb tot, per obtenir-ne el benefici màxim. Es tracta que la ciutadania estigui preparada, culturitzada, que el seu nivell de capacitació sigui molt alt per poder fer front als reptes per aconseguir una societat igualitària, justa i democràtica.

La qualitat d’un país és directament proporcional a la qualitat dels seus ciutadans. Amb ciutadans de qualitat hi haurà paletes, advocats, metges, emprenedors de qualitat, inclús polítics, que siguin capaços d’aportar eficàcia per tenir una societat i un país millors.

Badalona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia