El lector escriu

Paper higiènic

Quan érem petits, la meva generació ens eixugàvem el cul amb paper de diari i els gossos menjaven pa sec. Avui dia el més normal és fer servir paper higiènic, eufemisme per no dir paper de vàter.

Aquests dies de pànic epidèmic, molta gent s’ha abocat als supermercats per arramblar amb el màxim possible de paper sanitari; fins i tot n’hi ha hagut que han arribat a les mans per un rotlle del preuat producte cel·lulòsic. Els sociòlegs s’han escarrassat debades a trobar una explicació a aquest comportament insòlit. Però per comprendre’l no hem de recórrer a la sociologia sinó a l’encanterologia o ciència que estudia els encanteris, sortilegis o fetilleria que sorgeixen de la saviesa popular.

Perquè ja ho diu el refranyer: “Qui menja molt i caga fort, que no temi la mort.” A l’edat mitjana, la gent atemorida per la pesta negra conjurava la por a la mort matant jueus. Al segle XXI, la gent conjura la por a la mort epidèmica acumulant paper de vàter perquè la dama de la dalla passi de llarg de les llars on és evident que es caga en abundància.

Gualta (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia