El lector escriu

Precarietat a les residències

La residència Concòrdia de Gavà (Barcelona) és un centre per a persones majors de titularitat pública, de la Generalitat de Catalunya gestionat per FSC amb el grup basc Lagunduz. Aquest centre confinat des de l’estat d’alarma està atenent les persones altament vulnerables sense material, no tenen EPI, en un nivell de contagi de la Covid-19 tan elevat com l’actual.

A les famílies, únicament ens diuen per telèfon que “tot bé” i en privat ens han denunciat que el personal no disposa de material, no tenen mascaretes ni disposen de test i, per tant, no ens poden dir del cert si ja han començat els contagis, que és el que passarà, igual que al centre Frederica Montseny, que, per no prendre les mesures necessàries, en el dia d’avui hi ha 30 positius diagnosticats entre residents i professionals.

Segons les mateixes autoritats sanitàries, s’han d’extremar les precaucions amb la gent gran, que és un col·lectiu vulnerable. Com és possible que un centre de la Generalitat de Catalunya tingui més de 90 persones confinades sent ateses amb professionals sense mascaretes ni cap més prevenció?

Aquestes persones estan en una residència, com el cas de la meva mare, que té Alzheimer, perquè són totalment dependents. Que ella per la seva malaltia hagi perdut la memòria, no significa que la resta els oblidem a la mala sort. Són els nostres avis i àvies, les nostres mares i pares, i mereixen el mateix tractament que la resta. I, si no actuem a temps, seran morts evitables.

Gavà (Baix Llobregat)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia