Opinió

Resposta a un lector

En resposta a la carta del Sr. Soberano del 10 de maig passat, us informem que la nova taxa de conservació de cementiris de Barcelona es va aprovar al mes de gener en el ple del consell municipal de l’Ajuntament de Barcelona.

El procediment d’aquesta taxa es va iniciar al mes de febrer i els rebuts es van girar a principis de març (abans de l’inici de l’emergència sanitària). En els casos de persones que ho necessitin, l’Ajuntament les atendrà per ajornar-ne el pagament, sense cap recàrrec. Per aquells casos de rebuts no domiciliats, l’Ajuntament, ateses les actuals circumstàncies i tal com ha fet amb altres taxes i tributs, n’ajorna el pagament fins a finalitzar la crisi sanitària i s’atendrà cas per cas aquelles persones que ho necessitin.

Aquesta tarifa no s’havia actualitzat des de l’any 2013 i, a causa de l’antiguitat i la grandària dels cementiris de la ciutat, resultava insuficient per cobrir els costos de manteniment i per assegurar a la ciutadania un servei de qualitat. Per aquest motiu, l’increment de les tarifes de conservació aprovat el 31 de gener de 2020 pel ple és indispensable per garantir i millorar l’estat de conservació dels cementiris.

De fet, gràcies a aquest augment de la tarifa del dret de conservació de cementiris, esperem que en poc temps s’hi evidenciarà una millora substancial en el manteniment i la conservació.

Restem com sempre a la vostra disposició per a qualsevol altre aclariment o comentari. Atentament.

BarcelonaIdentificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.