El lector escriu

Temporers de Lleida

Unió de Pagesos va fer una crida per garantir la collita adreçada també als aturats i estudiants. Però només van arribar estrangers que, en condicions precàries i insalubres, dormen al ras i sense dutxar-se, com denuncia la Plataforma Fruita amb Justícia Social. Un barracó d’un camp de concentració pot semblar més digne. Alguns estan allotjats en un pavelló. Un futbolista ha llogat un edifici que s’habilitarà per a aquest objectiu, ja que molts hotelers s’han negat a allotjar-los. Però no és la solució.

No sempre trobo fruita de Lleida. No m’importa pagar la qualitat, si els diners arriben a qui la cull i se’n beneficien els agricultors, que hi perden més que no pas hi guanyen. No als intermediaris. Cobrar 7,07 euros/h en jornades de 14 hores sense poder rentar-se ni descansar, no és just.

Per què no hi ha cooperatives per autogestionar la distribució del producte sense passar necessàriament pels intermediaris? I per què els temporers han de malviure en aquestes condicions?

Cal idear un edifici que allotgi els temporers i sigui seu d’una cooperativa: polivalent i autosostenible. Amb aquesta crisi hi ha arquitectes i estudiants d’arquitectura sense projectes i amb temps, empreses i constructors amb material en estoc, professionals solidaris en aquest projecte i gent disposada a finançar-lo.

Qui no ho ha de pagar són els temporers.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia