El lector escriu

Carta oberta a l’IEC

Començaré per dir-vos que no estic gens d’acord amb l’eliminació dels accents i guions que esteu fent darrerament. En el llibre Els verbs conjugats, d’en Joan Baptista Xuriguera, sisena edició, hi posa que incorpora la darrera normativa de l’IEC. En aquest llibre hi són tots els accents que ara heu eliminat, cosa que motiva aquesta carta de queixa. Si jo poso “la neta de ma germana”, m’estic referint a la seva néta o al fet que ella és neta?

La vostra feina és incorporar les noves paraules, però no anar modificant les ja existents, que se suposa ja van ser estudiades en el seu moment.

Jo em pregunto: si un llibre ha tingut èxit i es fa una nova edició, s’hi hauran d’incorporar les vostres absurdes variacions?

Esteu en el mateix camí que els vostres col·legues de la RAE, que han acceptat les expressions carné, chalé i vermú (en majúscula no hi posen els accents).

Diuen que rectificar és de savis. Si de veritat estimeu la llengua catalana, rectifiqueu i demaneu disculpes. Si us manteniu en la vostra posició, millor que dimitiu.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia