El lector escriu

Família i ensenyament

Família i ensenyament són els dos grans eixos sobre els quals pivoten la formació de l’individu, la seva manera de pensar, la seva manera de ser, el seu sentit de la vida en comú i –el que és més important– la seva capacitat de reflexió i la seva facultat per pensar lliurement i triar el camí a la recerca de la veritat.

Les vies més importants per transformar una societat i per influir decisivament en la formació dels ciutadans –a mitjà i llarg termini– són la família i l’ensenyament.

Des de sempre, els partits polítics, que lògicament pretenen conformar la societat segons les seves ideologies, han incidit en aquestes dues realitats. Família i ensenyament són els dos grans pilars i els eixos sobre els quals pivoten la formació de l’individu, la seva manera de pensar, la seva manera de ser, el seu sentit de la vida en comú i –el que és més important– la seva capacitat de reflexió i la seva facultat per pensar lliurement i triar el camí a la recerca de la veritat. Aspectes, tots ells, que impliquen la totalitat de la persona.

Els que a més de conformar i influir en la societat pretenen un cop aconseguit el poder perpetuar-se en el seu exercici, saben que la fórmula segura és modelar els ciutadans més joves, i per això més indefensos, i per aconseguir-ho no dubten a treure del mig els dos obstacles que, per la seva pròpia essència, s’oposen a aquesta finalitat: la família i l’ensenyament.

Per això, debilitar la família, furtar als pares el dret a decidir quina educació volen per als seus fills i colonitzar aquesta educació amb arguments tan fal·laços com la igualtat d’oportunitats, estaran sempre en l’agenda d’un govern socialcomunista.

A més, les ideologies d’origen i pensament totalitari marquen en les seves accions una pauta inequívoca: llibertat per “fer”, però no llibertat per “pensar”.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia