El lector escriu

Classes de religió?

La notícia de la conselleria d’Educació que es faran classes de religió islàmica ha desencadenat la polèmica entre els que hi estan a favor i els que hi estan en contra. Sembla que una gran majoria està en contra que s’imparteixin classes de religió a les nostres escoles, sent Catalunya una administració laica. Ni que sigui un pla pilot, han passat molts anys abans de treure la religió catòlica de les nostres escoles públiques. Una assignatura d’història de les civilitzacions sembla que seria molt més profitosa per a tots, perquè si s’explica l’islam i la religió catòlica, no tenen el mateix dret el budisme, l’hinduisme, el judaisme, la tradicional xinesa, etcètera? Es tracta d’explicar les civilitzacions del món. La religió és una cosa que s’ha de plantejar en l’entorn familiar i en la consciència particular; l’adoctrinament no es pot fer a l’escola, ni pública ni privada.

El lema “L’escola instrueix, la família educa” és fonamental per entendre quin és l’espai en què s’ha de moure cada estament. Des del coneixement de les altres civilitzacions, s’arriba al respecte absolut entre tots nosaltres.

Badalona (Barcelonès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia