El lector escriu

Göbekli Tepe

Són les ruïnes més antigues del món, entre 11.500 i 13.000 anys aC, excavades a Turquia a 15 km del que avui és Sanliurfa, la terra del profeta Abraham. Lloc de culte religiós o centre astronòmic. Consta de gegants pilars monolítics en forma de T entrellaçats entre si per vastos murs que formen estructures circulars o ovals.

Aquesta ciutat va ser enterrada deliberadament fa 8.000 anys aC i per això estan ben conservades les estàtues i els gravats en relleu amb imatges d’animals. S’ha rescatat una figura humanoide que té els dos ulls amb pedres d’obsidiana. Molts investigadors han vist en aquests dibuixos d’animals constel·lacions de fa 13.000 anys. Llavors la volta del cel era diferent de la d’avui, pel fenomen de la precessió.

Aquesta civilització va donar origen a la cultura sumèria. És el bressol de la civilització humana. Les excavacions estan paralitzades per la pressió que exerceix l’arqueologia oficial, que no pot acceptar que fa 13.000 anys aC l’home disposés de tecnologia per poder crear tot això, quan sempre s’ha dit que no tenia capacitat. És clar que l’ésser humà és molt més antic a la faç de la Terra del que ens expliquen els llibres d’història.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia