El lector escriu

‘Incertus’

Incert, imprecís, no ben determinat. Cada dia, d’una forma molt conscient, utilitzem aquest mot per manifestar d’alguna manera el nostre desconcert davant tot plegat.

Heu provat a comptar les vegades que l’escoltem o el diem al dia? Em fixo que els mitjans de comunicació, els polítics, els personatges públics... en les seves aparicions han normalitzat el seu ús. Arribats a aquest punt de la història, tothom sap dels efectes colpidors de les paraules. Per què no les usem de forma constructiva?

Els neurocientífics ho avisen: quan parlem o pensem de forma negativa, generem sentiments d’abatiment i d’inseguretat. El nostre cervell, sempre en procés de canvi, rep un missatge que provoca una reacció d’estrès i angoixa que li impedeix pensar amb claredat. Això es tradueix en por i en un estat d’alerta continuats. Potser seria bo que els polítics, els personatges públics, els mitjans i nosaltres mateixos valoréssim quin tipus de vocabulari usem. Es vol continuar atemorint la població o, amb prudència, se la vol esperançar? Valorem-ho, si us plau.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia