El lector escriu

El retorn al passat

Debat obert


Què en penseu, de la reforma de la llei d'avortament?


Avortar no és un acte que cap dona faci de gust. Això, que hauria de semblar una obvietat, moltes vegades s'oblida per part dels qui defensen que hauria de ser considerat un delicte molt greu, o reduir-lo només a supòsits com el de la violació o quan representa un perill físic o psíquic per a la dona, tal com assenyala l'última reforma de la llei de l'avortament promoguda pel ministre Gallardón: una llei promoguda des dels sectors més ultracatòlics i conservadors que exigeixen accions al govern de les últimes eleccions. Però reduir l'avortament a aquests supòsits fa que s'ignorin les circumstàncies econòmiques, socials i psicològiques que envolten la dona que es planteja avortar. Són unes circumstàncies que fan que el fill potser no pogués viure en les condicions adequades: unes dades que no queden reflectides en el número fred d'avortaments, unes circumstàncies que només la dona afectada pot valorar.

Per sobre de tot, aquesta llei imposa la moral catòlica, absolutament respectable, però que, de cap manera, es pot convertir en una llei que obligui tothom. Només la dona té dret a decidir sobre el seu propi cos i coneix les circumstàncies que la fan optar per l'avortament o no.

Aquesta llei, digna del segle passat i amb mentalitat encara molt més antiga, ha estat aprovada pel Consell de Ministres, i, si s'aprova definitivament, les dones amb més recursos tornaran a Londres a avortar. I les no tan afortunades hauran d'anar a qualsevol lloc i amb dubtosos professionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia