El lector escriu

La demografia en el centre del debat

Cada vegada sona amb més força la veu d'alarma sobre les greus conseqüències de l'aturada demogràfica espanyola, paral·lela al creixement del nombre de pensionistes i la dissolució del valor de la família.

Ara és l'Institut de Política Familiar el que ha fet públic un alarmant informe que apunta que aquest problema no preocupa els nostres polítics. Espanya necessita afegir més de set-cents naixements diaris per equilibrar el nombre dels que moren, més els que arriben a l'edat de jubilació. En l'actualitat, són menys de dos treballadors els que suporten amb les seves quotes a la seguretat social el pagament de la pensió d'un jubilat.

La conseqüència directa seria la fallida del nostre sistema de benestar, que fins ara ha estat possible, sobretot, gràcies a la consideració social que ha tingut la família, en el si de la qual es garanteix una veritable transmissió de valors. Cal posar fi a les incerteses que genera la crisi econòmica, però la resposta a aquest problema depèn d'una política decidida de suport a la institució familiar.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia