El lector escriu

Un superdeu als germans Roca

I ara no em referiré a haver aconseguit entre milions un segon lloc mundial per al seu restaurant i el títol de millor xef del món, que també és molt i molt important, sinó al seu grau d'humanitat. En un temps en què sol prevaler l'egoisme, en què es refusen tants emigrants que fugen de la guerra, en què molta gent ho passa malament per manca de feina i/o per jornals de misèria, ells, que han aconseguit arribar al zenit en la seva professió, donen un exemple a tothom. Aniran, no sé si tots tres, però és igual, a Àfrica a ensenyar als seus habitants com poden utilitzar millor els seus productes, els que ells poden collir en la seva terra. Això són persones! No les que essent rics, molt més que ells, només escanyen els seus treballadors i defugen de responsabilitats humanitàries i del que fa “tuf” de pobre.

No vull ni pensar el que cobren tots els grans “endollats” d'Europa, escanyant els països amb menys recursos i no fent ni un mínim gest per aconseguir que tots els membres de la Comunitat europea puguin desenvolupar-se com cal, sense escanyar-los econòmicament. I, és clar!, els que rebem sempre som els treballadors, jubilats, immigrants i els que malviuen pel fet que no se'ls paga el que es mereixen per la seva labor realitzada. I tants joves que no troben feina, gent a l'atur de més de 50 anys, avis que malviuen amb pensions denigrants, minusvàlids mal atesos... Si tots els que remenen “cabals” fessin com els germans Roca, procurant per la humanitat i posant-hi el seu gra de sorra el món rutllaria i tothom podria viure dignament. Un reconegut economista va calcular que si tots els diners que hi ha ara mateix a la Terra es repartissin equitativament entre tots els seus habitants es podria fins i tot viure sense treballar... Una utopia, ja ho sé, però sembla que és cert. Ara qui li diu, a aquell que té milions, que cal posar-los a disposició de tots/es els que formem la ciutadania mundial? Segur que els donaria un infart!

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia