El lector escriu

Redescobrint el país

Com a cloenda del curs pastoral els voluntaris i col·laboradors de les parròquies del Mercadal i el Carme de Girona, el passat 3 de juny organitzaren una anada a Roses i a Vilabertran. A Roses assistírem a una visita guiada de la Ciutadella. La Sara, guia experta, ens explicà exhaustivament el recinte importat, ubicat en el port natural més gran de la Mediterrània i només excavat en un 10 per cent. Les seves explicacions ens feren viatjar des del segle quart abans de Crist i, passant per l'època romana, la visigòtica, la medieval, la gran guerra i la d'en Napoleó, fins als nostres dies, la del totxo... Poguérem admirar ceràmica, dracmes i objectes dels antics. Molt interessant.

Després d'un bon dinar al Monterrey, davant la màgia de la brillant badia, la fada dels Brancs i el trobador de Quermançó ens obsequiaren amb escenificacions de fets històrics i llegendes de l'Empordà.

A la canònica de Vilabertran ens esperava el rector, que magníficament ens exposà el que era el monestir, la seva vida, la magnífica creu, acuradament exposada per a l'admiració i pregària. Després d'admirar tanta pedra vella, acabàrem amb una celebració de la Paraula, presentada en el marc del conte de la fusteria, per recordar-nos que som pedres vives formant comunitat eclesial. Redescobrírem el nostre país i moltes coses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia