Editorial

Un cop a la bona imatge de Lloret

El que va començar com una anècdota –un hotel de Lloret de Mar connectat il·legalment a la xarxa elèctrica– ha esdevingut quelcom més greu. No era un hotel, sinó quatre –tots del mateix propietari– els que utilitzaven aquest procediment per aconseguir electricitat. Més encara: almenys tres d'aquests establiments també obtenien gas natural il·legalment. I, per acabar-ho d'adobar, devien almenys 450.000 euros en concepte d'impagament de l'aigua i dels impostos municipals. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Lloret de Mar ja ha fet tancar dos dels hotels.

Durant un temps, Lloret de Mar va quedar associat al turisme ‘low cost', a aquells visitants que arribaven atrets per l'alcohol barat i per la festa constant que pertorbava el descans de la majoria. És a dir, que es corria el risc de convertir Lloret en un lloc de moda, però no en el sentit saludable, sinó tot al contrari. En conseqüència, hi va haver una acció de les autoritats i de molts propietaris d'establiments per dignificar la seva indústria. Calia que Lloret tornés a quedar associat al turisme de qualitat. La immensa majoria dels compromesos amb aquest objectiu van fer els deures.

Per això, accions com la del propietari d'aquests quatre hotels suposen un perjudici greu. No només l'econòmic que es fa a l'Ajuntament i a les subministradores, sinó també a la imatge de la població. I encara hi ha un col·lectiu més perjudicat: el dels treballadors, que han vist extingits els seus contractes. L'Ajuntament vol revisar les condicions de tots els hotels de la localitat. La inspecció ha de confirmar que tot està en ordre. No oblidem que el cas va aflorar no per una inspecció municipal o de les companyies, sinó per un incendi fortuït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia