Editorial

Uns comptes cap al nou estat

El govern va aprovar ahir el projecte de llei de pressupost per al 2017, i el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, el va lliurar al Parlament per a l'inici de la seva tramitació parlamentària. En aquesta ocasió, el pressupost es podrà debatre a la cambra catalana perquè almenys un dels grups, la CUP, no presentarà una esmena a la totalitat. Els dos grups sobiranistes, doncs, han fet un esforç per garantir que en el pròxim ple del desembre es pugui iniciar la tramitació d'uns comptes que són clau en una legislatura especial, ja que té com a objectiu portar el país a les portes de l'estat propi. I els dos grups, Junts pel Sí, i la CUP, han fer un esforç per dur al Parlament uns comptes més socials –amb un augment de les partides destinades a aquest àmbit de més de 1.100 milions d'euros–, que inclouen partides per garantir el referèndum i amb uns nous impostos que van en la línia que defensa la majoria del país. Ara cal que aquest esforç continuï en la tramitació parlamentària per fer un pressupost encara millor, tot és perfectible, però sobretot per no perdre mai de vista quin és l'objectiu real de la cambra en aquesta legislatura.

El pressupost, però, haurà de lluitar, com sempre, contra la manca de sentit democràtic dels partits unionistes, que el duran al Consell de Garanties Estatutàries i, segurament, al Tribunal Constitucional pel simple fet que el Parlament de Catalunya demani l'opinió als catalans sobre quin ha de ser el seu futur. Aquesta impugnació tornarà a mostrar quin és el veritable enemic i rival en aquesta aposta per un nou país i hauria de fer reflexionar alguns dels grups parlamentaris sobre l'espai en què se situen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia