Editorial

La Cecot ha de ser respectada

El comitè executiu d'una de les organitzacions patronals de Catalunya, Foment del Treball, no es va atrevir a concretar dilluns passat l'amenaça d'expulsar la Cecot, la gran organització nascuda al Vallès. Confiant encara en una solució que permeti l'encaix de la Cecot, es va decidir de constituir una comissió paritària per solucionar la qüestió en el termini d'un mes. Foment del Treball està queixosa perquè considera que la Cecot no limita la seva feina al territori comarcal, sinó que està operant com si ella mateixa fos una organització nacional. Com que aquesta competència pertoca a Foment, hi ha veus que volen l'expulsió immediata. Però al final s'ha imposat la prudència.

La competència territorial és l'explicació oficial. Però és un fet ben conegut que Foment veu amb incomoditat com la Cecot s'alinea amb les tesis favorables al dret a decidir. No pot ser d'altra manera. Els empresaris no són un cos aliè a la societat. Hi ha empresaris independentistes, com n'hi ha d'unionistes. Cada posició és legítima i Foment no hauria de recelar. Més encara quan, des del punt de vista econòmic, hi ha molts arguments a favor de la independència.

Ara s'obre un període de negociacions que segurament serà insuficient. Però les dues parts dialogaran, i això sempre és bo. Sempre que el diàleg sigui sincer i hi hagi voluntat de solucionar el conflicte acceptant les posicions sobiranistes com a normals. Una sensibilitat, per cert, de la qual participen altres socis de Foment i que explica per què dilluns no hi va haver una expulsió fulminant. Ara bé: citant unes paraules del president Puigdemont referides a l'Estat, si el final de la història ja es coneix, llavors no és diàleg, sinó teatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia