Editorial

Un any amb el president Puigdemont

A primers de la setmana entrant farà un any de l'arribada a la presidència de la Generalitat de Catalunya de Carles Puigdemont, després del gest històric d'Artur Mas que va permetre salvar la legislatura. El fins llavors alcalde de Girona i president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) va arribar per sorpresa al càrrec, essent un desconegut per a molta gent, però al cap de poques setmanes ja havia marcat perfil propi i havia deixat clar que assumia la presidència amb un objectiu: la celebració d'un referèndum que permetés portar Catalunya a les portes de la independència. Un any després, Puigdemont s'ha mantingut ferm en els seus objectius, malgrat els envits del Tribunal Constitucional i del govern espanyol i, malgrat també, les dificultats que comporta la complicada aritmètica parlamentària catalana, amb un govern de Junts pel Sí en minoria i pendent sempre dels complicats pactes amb la CUP.

Durant aquest any el president Puigdemont ha hagut de superar moments complicats, com la no tramitació del pressupost del 2016 el mes de juny. Moment que va saber superar amb habilitat, però, sobretot, amb fermesa, plantejant una difícil moció de confiança. El president també ha sabut portar amb fermesa i, de nou amb habilitat, un govern amb sensibilitats sovint molt diferents. Un govern que ara té el repte de tirar endavant el pressupost per al 2017 i poder encarar així, definitivament, el procés cap al referèndum i la nova legalitat catalana. Tot un camí complicat durant el qual Puigdemont no ha defallit, sinó tot el contrari, ha demostrat a tots aquells que es van sorprendre pel seu inesperat nomenament, que era la persona adequada en la difícil travessia actual del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia