Editorial

“Operació diàleg” morta i enterrada

Un 80% dels catalans estan d'acord que la manera de solucionar el conflicte d'encaix entre Catalunya i Espanya és preguntar als catalans què volen ser, exercir el dret a decidir. I sense cap voluntat de parlar d'aquest referèndum, l'“operació diàleg” anunciada pel nou govern de Mariano Rajoy era només fum. Però, a més, és que l'“operació diàleg” no ha existit mai: denúncies, detencions de regidors, l'assenyalament del judici contra els màxims responsables del ‘crim' d'haver posat les urnes el 9-N o l'intent de boicotejar un acte de presentació del procés català a Brussel·les són només alguns dels exemples que tot era impostura. Ahir, però, el govern espanyol es va treure la careta i des de La Moncloa es va filtrar que hi havia un pla coercitiu contra el referèndum. El govern del PP ha enterrat l'“operació diàleg” i l'ha substituït per l'“operació repressió”.

La resposta catalana va ser, com sempre, el seny. Ahir, el Pacte Nacional pel Referèndum (PNR) va aprovar un manifest en què insta els governs català i espanyol a arribar a un acord pel referèndum i afirma que és “legal i possible”. Des de Catalunya, sempre allargant la mà. Però amb determinació, perquè davant les diferents amenaces de l'Estat, ahir oficialitzades des de La Moncloa, només cal la fermesa de dur a terme el referèndum. Els membres del PNR iniciaran ara una feina de fer saber, a l'Estat espanyol i a àmbit internacional, que el país demana un acord amb el govern espanyol per poder dur a terme la que és l'aspiració de la majoria de la població catalana, poder votar. L'“operació diàleg” del govern espanyol no va existir mai i des d'ahir està enterrada, però Catalunya maldarà, fins al darrer dia, per arribar a un acord. I si no hi és, farà el seu camí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia