Editorial

No només Hongria fa vergonya

Aquesta mateixa setmana entrarà en vigor a Hongria una llei que permetrà la detenció i internament de tots els immigrants indocumentats que entrin al país. De tots, i sistemàticament. També els que hi arriben per salvar la vida. La llei es va aprovar per una amplíssima majoria: 138 vots a favor, 6 en contra i 22 abstencions. No podem parlar, doncs, d'una representació social dividida, sinó d'una que reacciona amb unanimitat davant una imatge que el govern de Viktor Orbán s'ha preocupat de difondre. És a dir, l'equiparació dels immigrants amb el terrorisme. Tant és que molts d'aquests immigrants, a més, no vulguin romandre a Hongria, sinó arribar a altres països. Tots són sospitosos, un prejudici que topa frontalment amb el dret internacional. El Tribunal dels Drets Humans ja va tombar, l'any 2013, una legislació hongaresa similar. Però no sembla que ara mateix el govern hongarès vulgui obeir una altra hipotètica sentència semblant.

La indignació europea es focalitza en Hongria, doncs. Com si els governs i les institucions de la UE tinguessin una conducta impecable amb la immigració. I no és així. El mateix dia que el Parlament hongarès aprovava la llei que avergonyeix la humanitat, el Tribunal de Justícia de la UE determinava que els estats membres no estan obligats a concedir visats humanitaris, fins i tot a les persones que estan en perill de mort. I què es pot dir d'una Unió que va resoldre l'afluència de gent desesperada fent-los internar a Turquia a canvi de diners? Els murs de Ceuta i Melilla no escandalitzen ningú? La distribució de refugiats per quotes s'ha fet correctament o ha fracassat malgrat el clamor de milers i milers de persones que volen acollir? Les institucions de la UE han perdut tota força moral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia