Editorial

L'equivocat diagnòstic de Rajoy

Mariano Rajoy va prometre ahir una milionària inversió en infraestructures: 4.200 milions, sobretot en rodalies, amb l'horitzó de l'any 2020. Una notícia que en altres circumstàncies seria excel·lent. Quines? Una, i principal: que el govern espanyol complís les seves promeses. Però no ho fa. ¿Quin valor té anunciar unes obres si després no s'executen? Per què les persones que van sentir les triomfalistes promeses de Rajoy se les haurien de creure ara?

El president espanyol tenia la resposta a punt: se les han de creure perquè el moment econòmic ha millorat. Representa que ja hem deixat enrere la crisi –encara que la taxa d'atur sigui del 17%– i, per tant, ara ja hi haurà diners per pagar obres. Llavors, si en el passat no hi havia recursos, per què el govern espanyol venia a prometre res? Ara s'explica per què, per posar un sol exemple entre molts, el pla de contingència de rodalies anunciat a so de bombo i platerets l'any 2013 pràcticament no s'ha dut a terme. ¿Quin qualificatiu mereix un polític que promet sabent que no complirà? ¿Ara podem estar segurs que després no ens vindran amb alguna raó treta del barret de les rialles? Menys prometre i més fer.

Però cal anar més enllà: el discurs de Rajoy demostra que el govern espanyol continua sense entendre el que passa a Catalunya. Potser és que l'informen malament o que no s'escolta els que l'informen bé. Rajoy i els seus es pensen que el malestar –i l'alternativa sobiranista– se soluciona amb diners o, més exactament, fent-ne promesa. Però els problemes del nostre país són més profunds. Rajoy s'equivoca en el diagnòstic i, per tant, no encerta la solució. Que és aquesta i no cap altra: més democràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia