Editorial

La dèria pels jutjats no té aturador

La dèria malaltissa del govern espanyol per dirimir les qüestions polítiques als jutjats ha arribat a límits esperpèntics, si no els ha superat. La víctima és ara l'Ajuntament de Llançà, que haurà de gastar temps i diners de tots els contribuents per defensar als tribunals un acord de ple pel qual es declarava municipi desmilitaritzat. El Ministeri de Defensa s'ha sumat a la fal·lera denunciatòria a bastament coneguda i ha interposat un contenciós administratiu contra dues resolucions del consistori llançanenc en les quals es demanava que cessin les maniobres militars en espais que no els són propis i que s'eviti la presència de l'exèrcit espanyol en àmbits educatius i de formació.

El Ministeri de Defensa enceta amb aquest contenciós una nova via de judicialització que se suma a l'ofensiva llançada fa mesos des de la delegació del govern espanyol que ha comportat l'obertura de 356 processos a ajuntaments catalans. Als ‘delictes' de no tenir penjada la bandera espanyola o de declarar-se territori sobirà, hi afegeixen, ara, la declaració de municipi desmilitaritzat. Ja ho va dir la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, que l'exèrcit no havia de demanar permís a ningú per desfilar per boscos i carrers. I ara ens ho ha recordat, només faltaria, sol·lícit, el seu delegat Enric Millo.

L'exèrcit s'ha sumat a l'estratègia del bombardeig incessant de demandes contra institucions catalanes. Han obert una nova via d'atac que ells mateixos s'han encarregat de preparar maniobrant amb ostentació, deixant-se veure més que mai, pels carrers de Sant Climent Sescebes o pels entorns de Celrà, Riells i Viabrea, Viladrau, Arbúcies i, és clar, Llançà. Que es preparin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia