Editorial

Sant Jordi de valors contra la repressió

Com qualsevol Sant Jordi, ahir va ser dia d’escriptors atabalats, llibreters enfeinats, cues de lectors per comprar un llibre o demanar la signatura d’un autor. Floristeries obertes de bat a bat i també multitud d’entitats oferint les tradicionals roses. Però ahir no va ser un Sant Jordi més. La venda de roses grogues, llaços i altres símbols i els diversos actes reivindicatius arreu del país van recordar l’existència de presos polítics i exiliats i la vulneració de drets per part de l’Estat espanyol. Així ho van posar de manifest el president del Parlament, Roger Torrent; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president, Puigdemont. Una situació d’excepció visible també al Palau de la Generalitat en la jornada de portes obertes, buit pel 155.

Sant Jordi va demostrar ahir, però, que més enllà dels actes i símbols reivindicatius, la mateixa diada és un aparador dels valors de la societat catalana, que són la millor resposta a la repressió. El Sant Jordi d’ahir va ser una nova mostra de cultura, civisme, ciutadania, convivència, pau i amor. Elements fonamentals inherents en la societat catalana en contra de l’artificiosa imatge de violència que la judicatura i el govern de l’Estat espanyol es volen inventar. Uns valors que també van impregnar una Rambla de Barcelona plena de vida, epicentre un any més de la diada, plantant cara al terror que es va voler sembrar a l’artèria de la capital catalana el 17-A. O amb multitud d’actes i llibres reivindicant el feminisme, contra l’homofòbia, i tantes altres lluites. El Sant Jordi del 2018 serà recordat com el de la persistent voluntat dels catalans de viure en els millors valors d’una societat, per combatre els ferotges dracs que són la repressió, la violència i la intolerància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia