Editorial

Un govern Torra per avançar

El govern de la Generalitat va iniciar ahir una nova etapa amb la presa de possessió dels consellers i conselleres. Un acte revestit amb tota la solemnitat que suposa la retirada del nefast article 155, però sobretot encarna una victòria del republicanisme sobre el cop contra les institucions de Catalunya. La presa de possessió d’ahir de l’executiu va tenir dos eixos fonamentals. L’un, revestir el nou govern de la continuïtat democràtica necessària enllaçant amb el govern legítim del president Puigdemont i el vicepresident Junqueras i amb la generosa renúncia dels consellers vetats fraudulentament per Rajoy. I, l’altre, reivindicar, amb la preeminència dels familiars, els presos polítics i exiliats per la persecució de l’Estat, als quals es va qualificar de “far”.

L’executiu presidit per Quim Torra ha de ser també un govern per avançar. En paraules del president, assumint “el compromís d’avançar d’acord amb el referèndum de l’1-O cap a un estat independent en forma de república”. I un executiu per avançar en la cohesió social. Un govern per a tothom com es va comprometre el president. L’anunci que va fer Torra que una de les primeres mesures serà “la creació d’un pla per recuperar les lleis i les mesures de caràcter social que van ser suspeses pel TC” és un magnífic instrument de fons republicà per aconseguir-ho. Finalment aquest és un govern que haurà de trobar, malgrat les immenses dificultats, la via de resolució del conflicte polític amb l’Estat espanyol. La nova presidència de Pedro Sánchez inaugurada també ahir és una oportunitat. Ara toca esperar que el nou mandatari espanyol sigui receptiu a l’oferiment de diàleg llançat novament ahir pel president Torra: “Parlem, enraonem, prenguem riscos vostès i nosaltres.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia