Editorial

Teràpia de xoc policial contra els narcopisos

L’operació policial desenvolupada dilluns al barri del Raval de Barcelona suposa un cop dur a la xarxa de narcopisos que s’havia apoderat del barri barceloní, fet que havia generat gran alarma i inseguretat entre el veïnat. Més de 800 agents entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, una quarantena d’escorcolls, 55 detinguts i una trentena de pisos de venda de droga desarticulats són xifres d’una immensa rellevància. Una macrobatuda que culmina dos anys d’investigacions. La satisfacció del veïnat ha estat evident i, malgrat que és lògica la seva impaciència reclamant que l’operació s’hagués fet abans perquè el patiment ha estat insuportable, calia que aquest immens contingent policial actués amb tota la informació a l’abast perquè el cop fos precís i directe al cor de la xarxa de narcotràfic.

La conselleria d’Interior, amb una bona coordinació amb l’Ajuntament de Barcelona, ha fet un pas fonamental, encara que no definitiu, per erradicar aquesta problemàtica del Raval. Els promesos reforços policials al barri havien d’estar precedits per una operació de gran abast que eliminés les bases operatives del narcotràfic. Ara caldrà reforçar la vigilància per evitar que la xarxa pugui rebrotar i alhora anar combatent els punts de venda de droga que hagin quedat intactes. Tot plegat acompanyat de mesures contra l’especulació immobiliària, que ha permès la instal·lació dels narcotraficants i la degradació del barri. L’espectacular operació policial demostra la determinació de les institucions de no perdre el control de cap part de Barcelona a mans de les xarxes de narcotràfic. L’actuació policial no és el final del problema però sí que ha de ser el començament de la recuperació d’un barri massa oblidat i maltractat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia