Editorial

Empreses preparades per al ‘Brexit’

És el que ningú volia, però, a finals de gener, ja es pot afirmar que el que s’anomena un ‘Brexit’ dur, és a dir, una sortida de la Gran Bretanya de la Unió Europea sense acord, és una possibilitat que guanya pes. I si el ‘Brexit’ en si ja era una porta oberta a multitud d’incògnites, una sortida no negociada encara ho és més. En vista d’aquesta possibilitat, que les mateixes agències de la Unió Europea donen per possible quan fan recomanacions com les que estan fent aquests dies als països membres, no s’hi val a quedar-se amb els braços plegats. En aquest sentit, cal felicitar les patronals, com Foment, Pimec o Cecot, que aquests dies s’esforcen a fer entendre als seus associats que la sortida sense acord és una possibilitat i que aquesta tindria conseqüències per a les seves empreses.

En massa ocasions en aquest país, i en l’Europa mediterrània, s’ha patit de manca de previsió davant d’una situació que s’apropava i sembla que aquest cop les empreses estan fent els deures i posen en marxa els plans de contingència que poden arribar a ser necessaris. No es tracta, en cap cas, de generar alarmisme, sinó de, per evitar mals majors, prendre decisions més encertades amb el màxim d’informació disponible.

Paral·lelament, però, s’ha de demanar als polítics, de la Gran Bretanya i de la Unió Europea, que facin la seva feina i esmercin tots els esforços que siguin necessaris per assolir un acord que eviti, justament, els problemes d’una sortida no ordenada. La situació és molt complexa ja que es tracta d’un recorregut, el de sortida de la Unió, que és nou i incert. Per tant, davant d’una situació nova, cal cercar solucions amb la ment oberta a qualsevol proposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia