Editorial

La reputació d’Espanya

El govern espanyol posarà tota la carn a la graella de la comunicació per imposar la seva ‘veritat’ sobre el conflicte amb Catalunya i el judici als líders independentistes catalans no només dins l’Estat, sinó també a fora. És conscient que no controla la percepció internacional del que passa a Catalunya i que els fets de l’1-O, l’existència dels presos i exiliats polítics i la profunda irregularitat del procés judicial als líders de l’independentisme erosionen la seva credibilitat. Per això, davant el risc que l’altaveu del judici empitjori aquesta situació, ha preparat una contracampanya que, segons la seva responsable, la secretària d’estat de l’Espanya Global, Irene Lozano, tindrà tots els diners que necessiti.

La reputació d’Espanya serà a partir d’ara política d’estat, per projectar l’“Espanya democràtica, moderna, solidària i europeista” (sic) i desacreditar versions alternatives, encara que estiguin avalades per indicadors objectius o independents; com ara l’informe Greco del Consell d’Europa, que situa Espanya a la cua d’Europa en independència judicial, o el del Fòrum Econòmic Mundial, que la situa al nivell de Botswana. O el de Transparency International, que ahir situava Espanya en percepció de corrupció més a prop de les “autocràcies” que de les “democràcies plenes”.

Que Espanya recorri a la propaganda d’estat per mirar d’imposar al món el seu relat esbiaixat sobre Catalunya també indica que la percepció sobre el que està passant aquí, sobre la legitimitat democràtica del procés sobiranista i sobre l’autoritarisme i la injustícia amb què l’ha afrontat Espanya arrela més enllà dels Pirineus fins al punt de preocupar, i molt, l’Estat. És per això que Catalunya ha de persistir a utilitzar tots els canals possibles per explicar al món la realitat, de primera mà i sense intermediaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia