Editorial

La mateixa pel·lícula judicial

El judici al que va ser major dels Mossos d’Esquadra fins a la seva destitució amb l’aplicació del 155, Josep Lluís Trapero, s’ha distanciat en l’escenari, en l’ambient, en la litúrgia i fins i tot en la puntualitat respecte al que es va fer al Tribunal Suprem contra els responsables polítics de l’1-O, però no sembla separar-se ni un mil·límetre del guió preescrit que condueix al final perseguit per l’Estat, que és castigar durament amb presó l’organització del referèndum a Catalunya la tardor del 2017 i tots aquells que hi van tenir una responsabilitat tant activa com passiva.

La fiscalia continua enrocada en el mateix relat distorsionat dels fets que ja van recitar els fiscals del Suprem, intentant demostrar la connivència del major Trapero amb el govern, amb els seus objectius polítics i amb el referèndum d’independència, malgrat que ni els fets, ni els testimonis, ni les evidències no apunten precisament en aquesta direcció. L’immobilisme del fiscal és evident des de la mateixa insistència a mantenir l’acusació de rebel·lió, tot i que la sentència del Suprem va deixar clar que no hi va haver rebel·lió. Una actitud que permet retenir la causa a l’Audiencia Nacional, és a dir a Madrid, a costa de vulnerar els drets dels acusats i condicionar clarament l’orientació de les seves defenses.

Aquest judici forma part del mateix corró judicial que s’està aplicant a la causa general contra l’independentisme. Una estratègia que ja ha servit a l’objectiu d’estat de condemnar d’una manera clarament injusta governants i líders socials i de criminalitzar un moviment polític pacífic i democràtic, però pagant un preu alt, com és dinamitant la credibilitat del sistema judicial espanyol com a garant de l’estat de dret i dels drets constitucionals dels ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia