Editorial

Carta blanca contra el Procés

El temps va posant al descobert la llarga llista d’excessos que l’aparell de l’Estat ha comès i continua cometent contra l’independentisme després del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. Aquesta setmana han quedat en llibertat, després de 9 mesos en presó preventiva, els dos joves jutjats per la protesta contra la sentència del Suprem, alhora que els alcaldes de Verges i Celrà i tretze persones més ni tan sols aniran a judici, tot i la seva detenció en una macrooperació policial i una llarga investigació judicial per la protesta en l’aniversari de l’1-O. Aquests casos se sumen als dels CDR acusats de terrorisme i possessió d’explosius, ara en llibertat, o als de Tamara Carrasco i Adrià Carrasco, falsament acusats de rebel·lió, terrorisme i sedició; o als dels nou mestres de Sant Andreu de la Barca, tots ells exonerats del delicte d’odi i a la integritat moral que els atribuïa la fiscalia.

La llista continua i cada cas implica dies, setmanes o mesos en presó preventiva, detencions aparatoses, llargues investigacions, acusacions arbitràries o desmesurades d’una fiscalia desbocada, judici mediàtic, deformació dels fets i una espasa de Dàmocles sobre les vides de cada imputat, tot amb un propòsit que no té res a veure amb aplicar la llei, impartir justícia o protegir els drets i les llibertats dels ciutadans. L’aparell de l’Estat criminalitza sistemàticament i sense fonament l’independentisme en qualsevol de les seves formes per generar prou por, dubtes i sensació d’indefensió per aconseguir l’objectiu polític de fons, que no és altre que frenar a les casernes, la presó o els jutjats allò que no poden frenar al carrer i a les urnes, que és la mobilització social a favor de l’autodeterminació o la independència de Catalunya i contra la resposta repressiva de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia