Editorial

Una Diada diferent

Catalunya viurà avui un Onze de Setembre diferent, estrany, molt condicionat per una pandèmia que ens aclapara com a societat i que continua provocant morts cada dia, però també –cal no oblidar-ho– per la dinàmica de repressió per part de l’Estat i l’evident falta d’unitat estratègica que ha provocat dins l’independentisme. En aquesta última dècada ens hem acostumat a assistir a unes diades espectaculars pel seu caràcter massiu, festiu i reivindicatiu d’un futur esperançador per al país, basat en la consecució de la independència i l’adveniment d’una República catalana que promogui i defensi incondicionalment la llibertat, la democràcia, la prosperitat i justícia social per a tots els seus ciutadans. L’objectiu continua intacte, de fet cada dia és més necessari, i el suport social es continua reflectint en vots i enquestes, però el context sanitari no permet en aquest moment celebracions i la Diada, la institucional i la social, no podia quedar al marge d’aquest context emocional ni tampoc de les restriccions que cada dia s’imposen als ciutadans per contenir l’epidèmia.

El pla B de l’ANC, sense multituds ni aglomeracions, amb concentracions simbòliques davant dependències de l’Estat a Catalunya i convocant els ciutadans a omplir els balcons de les cases, no tindrà l’impacte visual d’altres anys, però conserva la força i la persistència d’una reivindicació que continua connectant amb la societat. Serà en aquest sentit una Diada per a la reivindicació i l’exigència, però també per a la reflexió i per mirar endavant de manera constructiva; ciutadans i representants polítics. Els partits que donen suport a la independència de Catalunya no han estat capaços, encara, de deixar enrere retrets i rivalitats i reconstruir la unitat estratègica que va fer possible l’acte de sobirania de l’1-O. És qüestió de temps; ja hi ha indicis que apunten en aquesta direcció i n’hi haurà més, perquè hi ha objectius, dificultats i adversaris compartits, i només cal que algú posi fil a l’agulla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia