Editorial

Diada amb esperit reivindicatiu

La Diada Nacional d’ahir, marcada per les mesures de prevenció per la pandèmia de la Covid-19, no va ser, per aquest motiu, menys reivindicativa que les dels últims onze anys. Menys massiva, això és indubtable, perquè no podia ser d’altra manera en aquests moments. Però que centenars de milers de persones no sortissin al carrer, un any més, no vol dir que una gran majoria de catalans no en tingués ganes de fer-ho o no visqués la Diada Nacional d’altres maneres, però sense oblidar que queda encara camí per recórrer perquè el país pugui assolir la llibertat i deslliurar-se de la repressió policial i judicial de l’Estat que el tenalla des de fa temps.

Els nombrosos i variats actes que es van fer arreu de Catalunya, amb civisme, com tocava, van ser una mostra que els ciutadans tenien ben present la data d’ahir i que volien celebrar-la igualment i amb l’esperit reivindicatiu que ha presidit les Diades des que l’any 2010 el Tribunal Constitucional va destrossar l’Estatut aprovat pel Parlament i ratificat pels catalans en un referèndum. Les dues grans entitats del sobiranisme, l’Assemblea Nacional Catalana (ACN) i Òmnium Cultural, van demostrar de nou capacitat de mobilització i també de posar sobre la taula la necessitat que els partits recuperin la unitat d’estratègia perduda després del referèndum de l’1 d’octubre.

Justament, el TC no es va poder estar ahir, en data tan significativa, de recordar que la repressió continua, negant la suspensió de l’ordre de detenció internacional contra el president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín, eurodiputats que es poden moure tranquil·lament per tot Europa, però no poden trepitjar el Principat. El dia abans, el jutjat número 13 de Barcelona, també en una mena de macabra celebració de la Diada, va enviar a judici trenta càrrecs del govern per l’1-O. Una repressió que Òmnium Cultural va escenificar molt bé al matí al passeig Lluís Companys disposant 2.850 cadires buides, en representació de tots aquells que l’Estat ha perseguit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia