Editorial

El desgavell de Madrid

El desgavell de Madrid en la gestió de la crisi sanitària per la Covid-19 augmenta cada dia fins a arribar a límits insospitats. La justícia ha tombat el confinament de la capital de l’Estat i nou municipis més d’aquella comunitat així com l’enduriment de les restriccions imposades pel Ministeri de Sanitat, que havien entrat en vigor divendres a les deu de la nit. El Tribunal Superior de Justícia de Madrid considera que l’ordre dictada pel govern espanyol, sense el consens del Consell Interterritorial de Salut, afecta els drets fonamentals i que per això cal que el Congrés dels Diputats ratifiqui prèviament les mesures. Una vegada més, ens trobem que els tribunals han de dirimir allò que hauria d’haver estat resolt en el terreny de la política, en aquest cas, amb l’assessorament dels epidemiòlegs.

És evident que cal controlar fins a quin punt i en quines condicions es poden retallar llibertats individuals i drets fonamentals davant d’una emergència sanitària i social com la que estem patint. Però el que no es pot acceptar és l’ús de la judicatura com a arma de la guerra política entre el govern espanyol i el de la Comunitat de Madrid. Després de la suposada treva entre Pedro Sánchez i Isabel Díaz Ayuso –recordem la famosa foto de les banderes–, tot han estat pals a les rodes de part del govern regional madrileny i de la direcció del PP. La incapacitat de concretar aquella fotografia en acords, i el fet d’acatar i portar als jutjats al mateix temps les restriccions aprovades, han comportat una gran desorientació i perplexitat, de tal manera que el tancament perimetral de Madrid ha resultat gairebé una broma de mal gust. El fet realment greu és que mentre s’atia la guerra partidista i s’acut als tribunals per guanyar batalles, van passant els dies i les setmanes i els indicadors van empitjorant, amb el risc evident que això suposa no solament per als ciutadans madrilenys, sinó per als de la resta de l’Estat, per l’efecte radial que provoca la capital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia