Editorial

Pablo Iglesias i el poder judicial

El futur polític immediat de Pablo Iglesias està en mans del Tribunal Suprem, que va condemnar el govern de la Generalitat, la presidenta del Parlament i els Jordis a més de cent anys de presó. La sala segona de l’alt tribunal ha de determinar si obre una causa contra el vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, com li ha demanat el magistrat de l’Audiencia Nacional, Manuel García Castellón, pels presumptes delictes de revelació de secrets, denúncia falsa i simulació de delicte amb relació al robatori del mòbil d’una exassessora del partit morat. Fins ara, Iglesias s’ha mostrat absolutament convençut que la sala presidida per Manuel Marchena, que ja ha demanat l’informe sobre el cas a la fiscalia, desestimarà la petició. Per la seva banda, Pedro Sánchez ha manifestat públicament la plena confiança en el seu soci de govern, responent així a les reiterades i irades peticions del PP de dimissió o destitució.

Les expressions de confiança d’Iglesias en el criteri del Tribunal Suprem són, si més no, sorprenents. Potser excessives. Ja es veurà. Ha arribat a dir que seria la primera vegada que a l’Estat espanyol s’obre una causa contra algú per les seves idees, negant, d’aquesta manera, la condició de presos polítics als condemnats pels fets d’octubre del 2017. En qualsevol cas, determini el que determini el Tribunal Suprem, sembla força clar que l’anomenat cas Dina –envitricollat en extrem, amb la participació de sòrdids personatges de les clavegueres de l’estat– respon a un intent de dinamitar per via policial i judicial, amb el suport de la premsa amiga, el govern de coalició espanyol que la dreta mai no ha acceptat. Ens trobem davant d’un altre cas d’utilització del poder judicial amb finalitats polítiques, com ho ha estat, i ho és encara, el dels independentistes catalans o, en un altre extrem, el de la guerra oberta entre els governs de Sánchez i de Díaz Ayuso en la lamentable gestió de la pandèmia a Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia