Editorial

El PP i la sentència Gürtel

El Partit Popular ha corregut a esgrimir la sentència del Tribunal Suprem en el cas Gürtel com una victòria i una reparació moral, que desmentiria el binomi PP-corrupció i buidaria de legitimitat la caiguda del govern de Mariano Rajoy i la investidura de l’actual govern de Pedro Sánchez. No és pas una novetat que en la política espanyola importa molt més el relat que es pot imposar en l’imaginari mediàtic i social que no pas la realitat dels fets, però la reacció del PP i el comunicat reivindicatiu del mateix Rajoy remarquen l’estat d’inanició moral i argumental del principal partit de la dreta espanyola, així com la seva falta de complexos per construir ‘fake news’ i agafar-s’hi com si fossin veritats revelades. És cert que el Suprem puntualitza a l’Audiencia Nacional per les al·lusions a la “caixa B” del PP, que, en tot cas, és tema d’investigació i judici en una altra causa, però no en nega pas l’existència; manté la condemna al partit de Rajoy per haver-se lucrat de la corrupció; manté intactes les condemnes per la trama Gürtel que implica diversos càrrecs públics del PP; no altera la descripció sobre com, amb quina intenció i ‘modus operandi’ malversaven diners públics per acabar-se’n beneficiant personalment i políticament, i, per descomptat, no esborra els judicis per corrupció pendents encara, inclosa la segona part del mateix cas Gürtel.

El govern de Mariano Rajoy es va extingir com qualsevol govern en democràcia quan el parlament va deixar de donar-li suport o, en aquest cas, quan el va destituir explícitament a través d’una moció de censura, una figura de control democràtic prevista a la Constitució. No hi ha dubte sobre la legitimitat d’aquest fet, com tampoc n’hi ha sobre la legitimitat del nou govern de coalició (PSOE-Podem) liderat per Pedro Sánchez, que prové de la victòria que li van atorgar els ciutadans en unes noves eleccions i de la confiança atorgada per la majoria absoluta del Congrés. Al PP sempre li ha costat acceptar la pèrdua del poder, però posar en dubte això és qüestionar la mateixa democràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia