Els llibres i l'amor, com a antídot dels mals moments

Avui és Sant Jordi, patró de Catalunya, dia del llibre i dels enamorats. Aquest Sant Jordi és el primer de l'etapa de crisi, que el sector editorial sembla que no està notant tant. Els llibres, i per extensió la cultura, demostren que en els mals moments la lectura és un refugi encoratjador de l'ànima, i també del cos. Per tant, aixecar conjuntament l'ànim i l'economia és assolir un objectiu doblement beneficiós.

Segons els editors, aquest any es preveu mantenir el mateix nivell de vendes que l'any passat, amb una facturació de 20 milions d'euros. El que segurament sí que canviarà serà el tipus de llibres que es vendran. Els manuals d'autoajuda i els llibres sobre la crisi, dels quals hi ha una variada oferta que aborda diferents aspectes del tema, semblen abocats a ocupar els primers llocs de les llistes dels més venuts.

Tampoc els enamorats deixaran pansir el seu amor, i les previsions diuen que avui es vendran cinc milions de roses. I a més, a un preu més econòmic que l'any passat. Productors, distribuïdors i venedors prefereixen reduir els guanys i no les vendes.

Si d'entrada el concepte crisi s'ha d'aparcar tant com es pugui en aquesta diada, encara més pel fet que a Catalunya hi resideixen més de 74.000 persones que es diuen Jordi i 4.500 més entre Jordines i Georgines. El sant és una celebració molt catalana i en aquest cas afegeix la festa personal a la celebració col·lectiva, que també representa un acte d'afirmació identitària.

Només cal esperar que el temps hi acompanyi. Un Sant Jordi és més Sant Jordi si la pluja no fa deslluir el que sol ser una festa de carrer i de convivència entre els ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.