Editorial

Operació espectacular i innecessària

Es pot entendre que un jutge que està investigant presumptes comissions il·legals pagades per una empresa a un partit o organització política faci la seva feina i pugui ordenar escorcolls en alguna seu o l'entrega de documents que li siguin necessaris per continuar la seva investigació. Seria el cas de l'ordre donada pel jutge del Vendrell en el marc de la segona fase del que s'ha anomenat operació Petrum, que investiga si l'empresa Teyco va pagar comissions del 3% a CDC o a polítics que hi pertanyen. El que es fa difícil d'entendre i pel que s'haurien de preguntar tant el jutge com la fiscalia anticorrupció és l'espectacularitat de l'operació que van ordenar organitzar a la Guàrdia Civil per tal de recollir uns determinats documents a quatre ajuntaments i l'entrada d'agents a la Fundació CatDem i CDC. Va fer l'efecte que es tractava d'una posada en escena pensada exclusivament per emetre les imatges als mitjans, alguns dels quals van anunciar l'entrada dels agents als ajuntaments molt abans que es produís, en un cas molt similar al que va costar el lloc al cap de comunicació del ministre de l'Interior en un afer relacionat amb ETA.

Semblava força clar que l'Estat no es quedaria de mans plegades de cara a les eleccions plebiscitàries. I l'operació d'ahir sembla que forma part d'una estratègia ja aplicada en comicis anteriors. Per la data en què es va fer i per la manera com es va portar a terme. Que el jutjat investigui i, si és el cas, en derivi les responsabilitats penals que calgui. En el procés cal transparència total i absoluta i, si s'escau, a qui pertoqui li caldrà assumir responsabilitats. Però és evident que algú ho ha aprofitat per fer campanya de cara al 27-S.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia