Editorial

Actors actius del canvi

No hi ha dubte que les eleccions del 27-S estan mobilitzant els ciutadans, sobretot aquells que confien que els comicis representin el primer pas cap a la consecució d'un estat propi. Per arribar fins aquí la implicació i l'impuls de la societat civil ha estat més que fonamental. Ha sortit al carrer Diada rere Diada per reclamar el dret a decidir col·locant-se davant de les forces polítiques, fent pressió fins a aconseguir l'acord entre les entitats sobiranistes i els dos principals partits del país per confegir una llista electoral que aconsegueixi una majoria parlamentaria que haurà de dirigir el camí cap al nou estat. En aquesta candidatura conflueixen opcions, persones, idees tradicionalment rivals que han sabut trobar els punts de confluència per a un objectiu comú, un acte de responsabilitat en vista del moment històric que estem vivint.

Arribats a aquest punt, els ciutadans són per a aquesta candidatura no només simples electors que dipositen cada quatre anys el seu vot a les urnes sinó els protagonistes del canvi que hi hagut i que hi pot haver. I aquest protagonisme els atorga el dret a ser candidats, a ser actors que treballin activament en el canvi que s'albira. La Diada, que mobilitzarà milers i milers de persones, serà el pròleg d'una altra festa, la més democràtica de totes, les eleccions. Per arribar fins al 27-S s'ha recorregut un llarg camí on, malgrat els obstacles, s'han anat teixint acords i pactes que en primera instància semblaven impensables. Darrere hi hagut la força dels ciutadans que sense defallir, des de baix, han fet possible el que semblava l'impossible. Falten 28 dies per votar i, ara que les eines hi són, el que toca es continuar treballant, que de feina en queda molta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia