Editorial

El món empresarial no s'arronsa

En el món dels negocis i l'empresa l'èxit sol ser fruit de la combinació adequada de la prospecció, la prudència i la gosadia, de la intuïció i de l'anàlisi serena, de trepitjar fort a terra però mirar lluny. Que tretze cambres de comerç i la immensa majoria de les patronals catalanes facin un acte públic en defensa del dret a decidir en una mostra de respecte per la democràcia i el resultat que aportin les urnes significa que el món empresarial no només entén quin és el país i què vol la ciutadania de la qual forma part, sinó que ha arribat a la conclusió que el futur de Catalunya, un avenir en el qual la situació econòmica és fonamental, no pot restar ancorat en la situació actual de bloqueig provocada per un estat que no fa ni deixa fer, que amenaça i intimida, que juga a la contra dels interessos generals de tota la ciutadania, estigui o no a favor de la independència.

Ras i curt, el món productiu català, que es diferencia d'alguns sectors especulatius i comissionistes que també es fan dir empresaris, té clar que en el procés engegat per l'electorat, primer, i en conseqüència pel Parlament, hi ha més oportunitats que riscos, hi ha més portes obertes que no pas obstacles. Hi ha, en definitiva, una força col·lectiva amb voluntat de construir i no pas de destruir. La riquesa dels pobles, l'econòmica i la general, es genera no pas a partir de les pors i les renúncies, sinó prenent com a base les il·lusions, l'esforç personal i col·lectiu i la creativitat. Tot això és el que s'ha activat en els últims anys a Catalunya per aportar solucions al bloqueig i al risc de retrocés generalitzat que ofereix l'Estat espanyol, l'actual i previsiblement els futurs. Tot això és, en definitiva, el que perceben els empresaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia