Editorial

Cita amb el compromís i la solidaritat

La diabetis i l'obesitat, dues malalties tan esteses com relacionades entre elles, centraran l'edició d'enguany de La Marató de TV3, la tradicional cita televisiva que cada any posa de manifest la solidaritat de la societat catalana amb les persones més vulnerables. El programa, de quinze hores de durada, serà presentat per Toni Cruanyes i Anna Boadas i s'ha avançat al 13 de desembre perquè no coincidís amb les eleccions generals del dia 20 de desembre. Com sempre, l'espai combinarà l'apartat divulgatiu amb l'entreteniment, tot plegat amb el convenciment, expressat aquests dies pel president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, que una vegada més el conjunt del país tornarà a ser un exemple de mobilització i de compromís.

La Marató de TV3 té prou trajectòria per acreditar un èxit indiscutible que, en realitat, és l'èxit de la gent del carrer que amb les seves aportacions econòmiques contribueix en cada edició a desenvolupar la investigació científica destinada a millorar el tractament de les malalties. Un èxit que de forma paral·lela es replica en el munt d'actes i activitats que se celebren arreu del nostre territori amb la mateixa finalitat.

En un context de retallades pressupostàries que han castigat durament els recursos públics destinats a l'assistència sanitària, el reclam televisiu adquireix, d'altra banda, una dimensió diferent. La gent del carrer, la mateixa que ha patit els efectes d'aquestes retallades, és la que després demostra a l'hora de la veritat que sap que no pot fallar. És la lliçó tossuda d'una ciutadania que entén que la solidaritat no es pot retallar mai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia