Editorial

Una gran inversió en autoestima

L'anunci de la compra per part de la multinacional nord-americana Amazon d'uns terrenys al Prat de Llobregat per projectar-hi un parc logístic de referència al sud d'Europa és una notícia positiva i esperançadora per a una economia catalana que sembla reactivar-se reforçant les constants que li han mantingut el batec durant els anys pitjors de la crisi, que són el comerç exterior i la inversió estrangera. L'aposta logística d'Amazon per Catalunya és per ella mateixa una bona oportunitat de reactivació, perquè generarà moviment econòmic i, molt especialment, perquè reactivarà de manera important el mercat laboral, ja que permetrà crear uns mil cinc-cents llocs de treball directes, més els que es puguin derivar de l'activitat que generi a la zona.

Més enllà dels beneficis d'una inversió amb noms i cognoms com la d'Amazon, la notícia és positiva perquè injecta una nova dosi d'autoestima a l'hora de creure que Catalunya és un país d'oportunitats atractiu per a l'activitat econòmica i empresarial. Quan en un territori hi ha hagut una història llarga d'emprenedoria, el teixit industrial i de captació d'inversions és prou resistent per superar les crisis més profundes i aprofitar amb rapidesa els brots verds per tornar a engegar la màquina productiva. És cert que Amazon no deixa de ser un immens magatzem del sector de serveis, però no es pot deixar de banda que al seu voltant pot anar reactivant altres sectors. L'autoestima també pot servir per fer callar els aixafaguitarres que repeteixen des de fa temps que el procés polític català va en contra dels interessos econòmics del país. Una cantarella que topa de manera obstinada contra les dades que aporta la realitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia