Editorial

El cercle virtuós de la legitimitat

El nou president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, va deixar de nou ben clar ahir el seu compromís amb el procés cap a la independència en l'acte de la seva presa de possessió del càrrec. D'entrada, va fer cas omís a les amenaces del govern espanyol i va prometre complir les seves obligacions com a president amb fidelitat al que va anomenar el “cercle virtuós de la legitimitat democràtica indiscutible”: el poble de Catalunya i la institució que el representa, el Parlament. Va centrar-se, doncs, en la pròpia legitimitat catalana i no pas en la Constitució Espanyola i el rei, i va obrir d'aquesta manera una nova i important escletxa en la desconnexió amb l'Estat. Puigdemont va voler escenificar així, amb fermesa, que es deu al poble català i no pas a un estat que, tal com va dir, ens ofega, humilia financerament, menysprea la nostra identitat i no ens dóna les eines per garantir uns millors serveis i els drets bàsics a la gent del país. Un estat, d'altra banda, que actua sense tenir en compte les més elementals normes de cortesia i educació, com va quedar demostrat ahir en el decret de cessament del president Artur Mas, a qui no es van agrair els serveis prestats, i en el mateix acte, on els seus representants, amb posat excessivament seriós, van faltar al respecte en alguns moments.

El president Puigdemont no es va voler presentar, però, com un arrauxat disposat a tot a qualsevol preu. D'aquí la importància del seu compromís a no fer les coses de qualsevol manera, a no deixar-les fer de qualsevol manera, i a aplicar el màxim respecte, serenor, treball i diàleg. Un bon inici per començar a guanyar-se la confiança d'aquells sectors de la població que encara puguin veure amb reticències un procés, ara sí, imparable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia