Editorial

Altre cop l'amenaça del TC

L'activitat política ha tornat a la normalitat a Catalunya, amb un nou govern i un Parlament a ple rendiment, i tornen les velles maneres de fer del govern espanyol, ara en funcions. La vicepresidenta Sáenz de Santamaría va anunciar ahir la presentació d'un recurs al Tribunal Constitucional contra el decret que regula les atribucions i funcions de la conselleria d'Exteriors i contra la creació de la comissió d'estudi del procés constituent aprovada fa només tres dies al Parlament. Rajoy ja va avisar que no en deixaria passar ni una i ha fet l'únic que sap fer: enviar al jutjat qualsevol iniciativa política emanada del govern o del Parlament que suposi un pas endavant cap a la desconnexió, encara que aquesta iniciativa estigui emparada per la llei.

Altre cop el govern espanyol respon amb amenaces i recursos als plantejaments polítics que es fan des de Catalunya, uns plantejaments que, en el cas d'Exteriors, estan plenament reconeguts a l'Estatut. Més greu és pretendre evitar que una comissió del Parlament no pugui fer el que és la base del parlamentarisme, que és debatre, analitzar, estudiar qüestions que demanen els que els han votat, en aquest cas el procés constituent.

Davant d'aquestes amenaces el govern i també el Parlament han de fer el que han fet fins ara, continuar treballant, amb tranquil·litat, seguint el mandat per al qual han estat escollits. És aquí on rau la veritable legitimitat de les seves actuacions i no en un tribunal que actua mogut pels interessos d'un govern que no busca altra cosa que tallar de soca-rel les aspiracions d'un poble a l'estat propi sense tenir en compte que al darrere hi ha la voluntat de les urnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia