Editorial

Solitud i menyspreu del PP

Alguna cosa trontolla en la democràcia espanyola quan el govern impedeix al Congrés que exerceixi la legítima i necessària fiscalització de la seva feina. Així ho han entès dos terços de la cambra baixa, que ahir van acordar plantejar al Tribunal Constitucional un conflicte d'atribucions, una figura inèdita en el sistema parlamentari. La decisió es va prendre després de la reiterada negativa de diferents ministres del Partit Popular a comparèixer davant les comissions de control de l'oposició, un menyspreu que tampoc s'havia manifestat mai d'aquesta manera.

El Partit Popular considera que el caràcter transitori de l'actual composició parlamentària l'eximeix de l'obligació de rendir-hi comptes. Però mentrestant, com és lògic, la seva acció de govern no s'atura i
això situa l'executiu de Mariano
Rajoy als llimbs de la democràcia. Els diferents portaveus dels grups van acompanyar ahir aquest acord amb declaracions contundents amb les quals van lamentar que
el govern menyspreï la sobirania popular amb la seva actitud obstruccionista.

En aquest sentit, la reunió a tres bandes prevista per avui entre el PSOE, Ciutadans i Podem ha aixecat més curiositat que no pas expectatives. A un govern que es nega a ser controlat s'hi afegeix una oposició fins ara incapaç de bastir una majoria alternativa que doni sortida a la voluntat expressada per les urnes. El problema és que el panorama d'una nova convocatòria electoral no sedueix ningú perquè pot representar la pèrdua de vots per a alguns i la repetició calcada dels resultats per als altres. Mentrestant, però, el mínim que es pot exigir als que governen és que es prenguin seriosament la democràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia