Editorial

Teatralitat política i bloqueig

Al final les bases de Podem seran les que decidiran la viabilitat de l'acord entre el PSOE i Ciutadans, la qual cosa vol dir que al cap i a la fi també decidiran la continuïtat de Pablo Iglesias al capdavant de la formació morada. Aquesta serà, doncs, la propera estació del complicat procés de negociació destinat a desbancar el Partit Popular del govern espanyol: la consulta que la militància de Podem celebrarà entre el 14 i el 16 d'abril. Bloquejada la possibilitat que els socialistes acceptin incloure el referèndum català en el seu programa, l'estratègia negociadora ha tornat a la casella de sortida, amb l'única certesa que la repetició de les eleccions seria un inconvenient per a tothom.

El desenllaç és incert i totes les possibilitats queden obertes. Però si finalment resulta del tot impossible estovar les posicions de Ciutadans i vèncer també les reticències dels barons socialistes a complaure les exigències catalanes, l'únic camí que quedarà a Pedro Sánchez per arribar a La Moncloa serà treballar l'abstenció dels nacionalistes a la seva investidura. Naturalment després caldria sumar-hi també el suport de Pablo Iglesias, que ara ha optat de manera molt arriscada per supeditar-ho tot al parer de la seva militància.

L'únic que ningú pot discutir és que vivim un procés inèdit que està posant a prova la capacitat dels vells partits, però també la de les formacions emergents que aspiren a desbancar-los. Mentrestant, des de Catalunya es va fent via cap a la reafirmació nacional mirant de reüll què es cou a Madrid, conscients que malgrat la teatralitat d'algunes declaracions, l'Estat no pot girar full prescindint d'un problema que ha contribuït a engreixar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia